"Тариф виживання": у київському метрополітені пояснили причини підвищення вартості проїзду
Категорія
Культура
Дата публікації

"Тариф виживання": у київському метрополітені пояснили причини підвищення вартості проїзду

"Тариф виживання": у київському метрополітені пояснили причини підвищення вартості проїзду

Зростання ціни на проїзд в метро Києва пов'язане з підвищенням тарифу на електроенергію та підвищенням мінімальної зарплати.

Про це заявив начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу підприємства.

"Минулого року, вперше за 15 років, столичний метрополітен став прибутковим. Однак, через незалежні від нас фактори, а саме зростання тарифів на електроенергію в 4,6 рази та переведення підприємства у категорію промислових, ми знову отримали непосильні збитки", - підкреслив Брагінський та додав, що збитки також збільшилися через підвищення мінімальних зарплат до 3200 гривень.

Читайте також: Пасажирів київського метро чекає "революційна" зміна

Зазначається, що собівартість поїздки в метро становить 5,68 гривень, у той час як обґрунтований тариф на перевезення пасажирів - 6,64 гривні, проте через соціальну складову запропоновано збільшити вартість перевезення на гривню, а різницю до собівартості компенсувати з міського бюджету.

"Запропонована зміна тарифу дасть змогу продовжувати роботу підприємства у нинішньому режимі. Метрополітен отримає лише можливість оплати комунальних послуг та заробітної плати колективу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що з 15 липня вартість однієї поїздки автобусом, трамваєм, тролейбусом та фунікулером становитиме 4 гривні, метрополітеном – 5 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?