До України прибуло перше у 2017 році судно з вугіллям з ПАР - Насалик
Категорія
Економіка
Дата публікації

До України прибуло перше у 2017 році судно з вугіллям з ПАР - Насалик

До України прибуло перше у 2017 році судно з вугіллям з ПАР - Насалик
Джерело:  online.ua

До українського порту зайшов перший контейнеровоз типу "Panamax" з вантажем вугілля антрацитової групи з Південно-Африканської Республіки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігора Насалика.

Читайте також: Питання постачання "окупованого" вугілля спробують відновити восени - Парасюк

"Перший PANAMAX з ПАР зайшов до порту України з антрацитовою групою вугілля", - написав Насалик.

Зазначимо, що на засіданні уряду 24 травня міністр заявив, що до 2019 року Україна стане повністю незалежною від вугілля-антрациту.

"Ми заміщаємо антрацитову групу. Якщо в минулому році це було 10 млн, то зараз 7 млн. Вона повністю заміщається вугіллям газової групи. Нам необхідно збільшення заміщення до 3 млн вугілля в цьому році, аналогічне заміщення буде в 2018 році і аналогічне - 2019. В 2019 році, можемо сказати, що ми повністю будемо незалежні від антрацитної групи", - підкреслив Насалик.

Як повідомляв ONLINE.UA, за перший квартал 2017 року основними постачальниками вугілля в Україну виявилися ПАР, Польща і Росія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?