Сущенко написав листа Макрону і сподівається, що той вплине на Путіна під час зустрічі
Категорія
Події
Дата публікації

Сущенко написав листа Макрону і сподівається, що той вплине на Путіна під час зустрічі

Сущенко написав листа Макрону і сподівається, що той вплине на Путіна під час зустрічі
Джерело:  online.ua

Український журналіст Роман Сущенко, якого незаконно утримують у СІЗО в столиці Росії через підозри у нібито шпіонажі, написав президенту Франції Еммануелю Макрону. Лист доставлено до адресата.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Читайте також: 9-річний син Сущенка звернувся до Путіна: опубліковано листа

"У французькому посольстві мені підтвердили, що лист мого підзахисного президенту Макрону доставлено за призначенням. Тобто, щонайменше, - в канцелярію президента Франції. Сподіваюся, на зустрічі Макрона і Путіна 29 травня якось ця тема порушуватиметься", - заявив адвокат Сущенка Марк Фейгін.

Він пояснив, що, на його думку, сьогодні французько-російський діалог неможливий без обговорення низки проблем, серед яких перша - спроби втручання у вибори президента Франції, а також, серед інших - і "кейс Сущенка", журналіста-міжнародника, акредитованого при французькому МЗС.

Також Фейгін на своїй сторінці у Facebook звернувся до українців, які мешкають у Франції, вийти на підтримку Сущенка під час візиту Путіна 29 травня.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на прес-конференції 14 травня повідомив, що обговорював у ході телефонної розмови з главою РФ Володимиром Путіним долю Романа Сущенка, попросивши главу РФ випустити усіх політв’язнів.

Також 22 травня Фейгін повідомив, що дружина Сущенка звернулась до першої леді Франції Бріжит Макрон з проханням сприяти звільненню її чоловіка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?