Трамп поки не визначився, чи продовжувати санкції щодо Росії - Білий дім
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп поки не визначився, чи продовжувати санкції щодо Росії - Білий дім

Трамп поки не визначився, чи продовжувати санкції щодо Росії - Білий дім

У Білому домі переглядають деякі санкції США щодо Росії, які були запроваджені адміністрацією 44-го президента Барака Обами, але у чинного голови держави Дональда Трампа поки немає чіткої позиції відносно російського питання.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Читайте також: Трамп заявив про відповідальність Росії за дії в Криму та на Донбасі

Керівник Економічної ради Білого дому Гері Кон повідомив журналістам, що коли європейські лідери на саміті НАТО в Брюсселі запитали президента США, чи планує він продовжувати санкції від 2014 року, запроваджені через передусім незаконну анексію Росією Криму, то його відповідь була, що він іще не вирішив, що робити.
"Я думаю, що президент розглядає це. Зараз у нас немає позиції", – сказав Кон журналістам в президентському літаку дорогою на Сицилію, де 25 травня відбудеться саміт G-7. Водночас економічний радник Трампа зазначив, що у президента США є "багато варіантів", які він розглядає в контексті теми санкцій.

Нагадаємо, 10 травня Держсекретар США Рекс Тіллерсон під час зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим заявив, що санкції, введені проти Росії за агресію в Україні, діятимуть до тих пір, поки Москва не скасує кроки, які їх спровокували.

При цьому за тиждень до зустрічі Тіллерсона та Трампа стало відомо, що комітет із зовнішніх відносин Сенату США на невизначений термін відклав розгляд законопроекту щодо введення нових санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?