Порошенко підписав указ щодо реалізації права українців на безвізові поїздки до ЄС
Категорія
Події
Дата публікації

Порошенко підписав указ щодо реалізації права українців на безвізові поїздки до ЄС

Порошенко підписав указ щодо реалізації права українців на безвізові поїздки до ЄС

Президент Петро Порошенко під час візиту в Одесу підписав указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до Європейського Союзу, яке українці отримають з 11 червня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами Порошенка указ щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до ЄС був сформований за результатами наради за участю дипломатів, прикордонників, митників, транспортників, голів місцевих адміністрацій, яка відбулась 24 травня у Луцьку.

Читайте також: У день набуття чинності безвізу прикордонники чергуватимуть у посиленному режимі

"Так склався мій графік, що саме тут, в Одесі, я маю підписати указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України, вибореного нами права на безвізові подорожі до ЄС", - сказав він перед підписанням документу.

Глава держави вкотре підкреслив, що безвізовий режим значно полегшить життя українців, які подорожують у Європу.

"Українцям не треба буде більше принизливо стояти в чергах до консульських установ та візових пунктів, не треба буде сплачувати візових зборів та послуги посередників, не треба буде витрачати час та гроші на бюрократичну роботу щодо збору нікому не потрібних паперів, достатньо біометричного українського паспорту», - заявив Порошенко.

"Виборовши безвіз, ми повинні зробити максимально комфортним його реалізацію для громадян. Йдеться про покращення державою тих послуг, які супроводжують українську людину по всьому європейському маршруту – від рідного міста до точки призначення в країні ЄС. На якій би ділянці цього шляху не опинився б громадянин України, йому має бути легко та комфортно користуватися перевагами безвізу, а всі сервіси мають бути максимально якісними», - підкреслив президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час поїздки на Волинь Порошенко обурився тим, що на кордоні із Польщею у Ягодині до його візиту зупинили пропуск автомобілів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?