"Начхати ми хотіли": в Чечні відповіли на доповідь правозахисників щодо переслідування геїв
Категорія
Світ
Дата публікації

"Начхати ми хотіли": в Чечні відповіли на доповідь правозахисників щодо переслідування геїв

"Начхати ми хотіли": в Чечні відповіли на доповідь правозахисників щодо переслідування геїв
Джерело:  Говорить Москва

У парламенті Чечні "начхати хотіли" на доповідь правозахисників HRW, згідно з якою, з січня по квітень 2017 року у Чечні проводилося санкціоноване владою переслідування геїв.

Про це заявив представник секретаріату Делімхан Джамалдінов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Говорит Москва".

Читайте також: Кадирова в Гаагу: в Петербурзі затримали протестуючих проти полювання за геями в Чечні

"Це не серйозне питання, щоб обговорювати його. ЗМІ пишуть все, що завгодно, і якщо на все реагувати - плювати ми хотіли на те, що пишуть якісь європейські підкормові продажні журналісти", - заявив Джамалдінов.

Нагадаємо, що "Нова газета", посилаючись на "безпрецедентно велику кількість джерел", включаючи джерела в силових відомствах, інформувала про масові затримання представників ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Як повідомляв ONLINE.UA, правозахисна організація Human Rights Watch опублікувала звіт, у якому представлені свідчення потерпілих про тортури та приниження у незаконних місцях утримання  та інформація про щонайменше трьох загиблих внаслідок полювання на гомосексуалів у Чечні.

Крім іншого, правозахисники, посилаючись на щонайменше двох потерпілих, стверджують, що у незаконних точках утримання був присутній голова парламенту Чечні Магомед Даудов, який спостерігав за приниженням та катуванням геїв, "супроводжуючи це своїми власними образливими ремарками".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?