МВС розслідує ймовірну розтрату 185 млн грн посадовцями "Укрзалізниці"
Категорія
Події
Дата публікації

МВС розслідує ймовірну розтрату 185 млн грн посадовцями "Укрзалізниці"

МВС України
МВС розслідує ймовірну розтрату 185 млн грн посадовцями "Укрзалізниці"

Співробітники МВС перевірять інформацію щодо завищення цін посадовцями ПАТ "Українська залізниця", в результаті якого ціна оголошеної до закупівлі партії була вища на 185 мільйонів гривень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ України.

Читайте також: Посадовці "Укрзалізниці" розікрали колії на 4 млн гривень та сховали їх у себе на базі

Було встановлено, що рішенням правління "Укрзалізниці" на 2017 рік було передбачено придбання 5890 вантажних піввагонів на суму в 4,8 млрд гривень без ПДВ, при цьому вартість закупівлі одного піввагона на основі дослідження ринку станом на січень 2017 року визначалася в 780-800 тис грн без ПДВ.

Втім на початку квітня посадовці "Укрзалізниці" підписали протокол погодження ціни піввагону завищеної на 76 тис гривень, через що ціна оголошеної партії з 2465 піввагонів була завищена на 185 млн гривень.

26 травня було розпочато кримінальне провадження за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживанням службовим становищем.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що у 2016 році "Укрзалізниця" зазнала збитків більш ніж на 7 мільярдів гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?