Український заручник Путіна звернувся до ЄСПЛ
Категорія
Події
Дата публікації

Український заручник Путіна звернувся до ЄСПЛ

Український заручник Путіна звернувся до ЄСПЛ

Українець Артур Панов, що утримується в Росії за звинуваченнями у начебто підготовці теракту в Ростові-на-Дону, звернувся до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Кавказский узел", що цитує лист заручника.

Читайте також: Українському політв'язню Артуру Панову стало зле під час засідання суду в Росії

Зазначається, що Панов через адвоката подав лист зі скаргою про те, що стосовно нього порушили статті Європейської конвенції про право на свободу та особисту недоторканність, а також на справедливий судовий розгляд.

Артур Панов планує вимагати від Росії повернення його до України, а також залучення української сторони до судового процесу.

Відомо, що Панов народився у Краснодоні Луганської області та деякий час був студентом Луганського національного університету. Він міг опинитись на території РФ через викрадення, проте повністю обставини його затримання не були з’ясовані. Українець перебуває в Росії з 2015 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 травня Артур Панов під час засідання суду оголошував про сухе голодування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?