Експерт вважає, що "розлучення" Коломойського і дуету Філатов-Корбан могло бути політичним інсценуванням
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт вважає, що "розлучення" Коломойського і дуету Філатов-Корбан могло бути політичним інсценуванням

Експерт вважає, що "розлучення" Коломойського і дуету Філатов-Корбан могло бути політичним інсценуванням
Джерело:  online.ua

Справжнім адресатом ультиматуму, який пред'явив мер Дніпра Борис Філатов керівництву партії "УКРОП", є Ігор Коломойський. І сам факт такого звернення до партійного керівництва "УКРОПу" може свідчити про те, що Філатов продовжує перебувати в "орбіті" Коломойського і боротися за привілейоване місце в його політсилі.

Про це заявив директор Інституту соціально-політичного проектування "Діалог" Андрій Миселюк, пишуть "Українські новини".

Експерт звертає увагу на те, що звернення Бориса Філатова до керівництва "УКРОПу" свідчить про те, що мер Дніпра прагне залишитися на провідних ролях в політичній силі екс-губернатора Дніпропетровської області, незважаючи на те, що протягом останнього року неодноразово з'являлася інформація про їхнє "політичне розлучення".

"Взагалі саме перебування Філатова в партії "УКРОП" фактично свідчить про його перебування в орбіті Коломойського - реального бенефіціара політсили. Хоча, звичайно ж, роль і політична вага Філатова після обрання на посаду мера Дніпра зросли", - відзначає Андрій Миселюк.

При цьому, підкреслює експерт, головним адресатом цієї заяви Філатова є саме Ігор Коломойський, який є єдиною людиною, яка може вирішити його конфлікт з Віталієм Купрієм.

"Філатов ніде не згадує імені реального бенефіціара "УКРОПу", проте зрозуміло, що адресатом цього послання є саме він. А значить - версія з фіктивним розлученням Коломойського і Філатова отримує додаткові аргументи", - зазначив директор Інституту соціально-політичного проектування "Діалог".

"За неофіційною інформацією "політичне розлучення" між Коломойським і Філатовим відбулося після обрання останнього на посаду мера Дніпра. Проходила навіть інформація про те, що люди Геннадія Корбана і Філатова були зачищені з партії "УКРОП". Тепер виявляється, що Філатов не просто як і раніше залишається членом партії, але ще й оголошує ультиматуми керівництву "УКРОПу" щодо тих членів партії, з якими він не зміг знайти спільну мову", - нагадує експерт.

За його словами, той факт, що Філатов виносить внутрішньопартійний конфлікт у публічну площину, говорить про те, що нардеп Купрій є для мера Дніпра досить серйозним опонентом, переграти якого кулуарними методами вже не виходить. А значить - потрібно підключати важку артилерію у вигляді публічного з'ясування стосунків і створення некомфортної ситуації для керівництва "УКРОПу".

"У подібних питаннях Філатов - визнаний майстер, однак іміджева шкода, яку він своїми діями завдає "УКРОПу" є досить болючою. Якщо в результаті цього конфлікту Філатов таки переграє Купрія і зміцнить свої позиції в партії, можна буде знову з повною впевненістю констатувати, що "розлучення" Коломойського і політичного дуету Корбан-Філатов було політичним інсценуванням. А сама група дніпропетровського екс-губернатора як і раніше залишається єдиною", - підкреслює Андрій Миселюк.

З іншого боку, зазначає експерт, буде цікаво подивитися, як тепер рядові члени "УКРОПу" поставляться до заяв мера Дніпра, за словами якого більшість з них їм самим і Геннадієм Корбаном "були знайдені на смітнику".

Нагадаємо, народний депутат, член політичної партії "УКРОП" Віталій Купрій заявив про існування в Дніпрі схем по розкраданню державного і комунального майна, які покриваються мером Дніпра Борисом Філатовим. З інформацією про ці схеми депутат звернувся в правоохоронні органи, зокрема, до НАБУ.

У відповідь Філатов поставив ультиматум про вихід з партії "УКРОП" (до президії політради якої він досі входить), якщо Віталія Купрія не виключать з партії.

Віталій Купрій, коментуючи ультиматум Філатова, заявив, що тільки за 2016 рік він отримав понад сто скарг про порушення прав людей в Дніпрі. Зі свого боку він направив понад 60 звернень до Філатова. У 2017 році ситуація погіршилася. Крім того, за словами депутата, йому стало відомо про корупційні схеми в оточенні мера Дніпра, і "шістьдесят першу скаргу" він направив уже в НАБУ.

Нардеп додав, що зараз знаходиться в Генеральній прокуратурі України, і у цього відомства є не менше питань до керівництва Дніпра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?