"Манчестерський терорист" виготовив бомбу, подивившись відео ІДІЛ – ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

"Манчестерський терорист" виготовив бомбу, подивившись відео ІДІЛ – ЗМІ

"Манчестерський терорист" виготовив бомбу, подивившись відео ІДІЛ – ЗМІ

Брат манчестерського терориста Ашем Абеді, якого заарештували у Лівії, розповів під час допиту, що знав про майбутній теракт та допомагав у виготовленні бомби.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За інформацією ABC News, брат терориста розповів, що смертник самостійно виготовив бомбу, подивившись відео ІДІЛ, а він допомагав йому і знає механізм вибухового пристрою.

Також він зазначив, що вони розмовляли з братом за 30 хвилин до самого вибуху. Але він не знав, де і коли саме мав бути теракт.

Читайте також: Безхатько, який допомагав постраждалим у теракті в Манчестері, став героєм соцмереж: з'явилося відео

Нагадаємо, вибух стався 22 травня близько 22:35 за місцевим часом, коли вже практично завершився виступ поп-діви Аріани Гранде.  Поліція вважає, що напад було скоєно однією людиною. Нападник помер на місці після того, як детонував вибуховий пристрій. 23 особи внаслідок теракту загинули, а понад 60 було поранено.

Також повідомлялося, що вибух влаштував 23-річний Салман Абеді. За інформацією британських ЗМІ, чоловік народився у Манчестері у сім’ї вихідців з Лівії, які втекли з батьківщини, рятуючись від режиму колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі.

Як повідомляв ONLINE.UA, в рамках розслідування теракту в Манчестері британська поліція затримала п’ятьох підозрюваних, в тому числі 23-річного брата виконавця терористичного акту.

В поліції також заявили, що у нападі на концертний хол "Манчестер Арена" у Великобританії була задіяна ціла терористична мережа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?