Проект бюджету США на 2018 рік передбачає $350 млн і летальну зброю для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Проект бюджету США на 2018 рік передбачає $350 млн і летальну зброю для України

Проект бюджету США на 2018 рік передбачає $350 млн і летальну зброю для України
Джерело:  interfax.com.ua

Проект бюджету США на 2018 фінансовий рік, що був представлений Адміністрацією президента Дональда Трампа, передбачає виділення летальної зброї для України та близько $350 млн за різними програмами розвитку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Читайте також: США мають надати Україні зброю, для цього є 5 причин - західні ЗМІ

Відповідно до бюджетного запита, передбачено майже $204 млн на реалізацію програм у сфері охорони здоров'я, підтримки економічного зростання і сприяння впровадженню структурних реформ в Україні.

По лінії Міноборони передбачено виділення $150 млн на навчання, оснащення, консультування українських військових, а також зміцнення потенціалу України для захисту її територіальної цілісності та суверенітету.

Читайте також: Трамп поки не визначився, чи продовжувати санкції щодо Росії - Білий дім

Крім того, планується надати Україні військову техніку, спорядження, послуги військового призначення, розвідувальну підтримку, тощо. "Також документ містить можливість надання Україні летального зброї оборонного призначення, чого не було в попередніх бюджетах США", - йдеться у повідомленні.

В цілому, проект бюджету передбачає скорочення програм допомоги країнам Азії та Європи на 60%, при чому частина допомоги Україні становить більше 45% всіх коштів, виділених США на допомогу іншим країнам світу.

Далі запит має пройти обговорення в Конгресі США, де в нього можуть внести зміни.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дональд Трамп заявив про важливість переконання Росії виконувати зобов’язання щодо України згідно із Мінськими угодами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?