Експерт порівняв заклеювання реклами Рабіновича з фарбуванням трави в армії перед приїздом начальства
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт порівняв заклеювання реклами Рабіновича з фарбуванням трави в армії перед приїздом начальства

Експерт порівняв заклеювання реклами Рабіновича з фарбуванням трави в армії перед приїздом начальства
Джерело:  online.ua

Заборона на політичну рекламу може сприяти збільшенню кількості прихильників опозиційного політика Вадима Рабіновича.

Про це заявив нашому виданню політолог, експерт в області прогнозування внутрішньополітичних процесів Кирило Молчанов.

Народний депутат і лідер партії "За життя" через соціальну мережу Facebook повідомив, що напередодні візиту президента до Одеси невідомі заклеїли 56 щитів з рекламою телепередачі "За життя з Вадимом Рабіновичем".

"Я шокований таким фактом. Адже навіть за часів Януковича не було подібного. Завжди влада дозволяла зовнішню рекламу, дозволяла виступати лідерам партій на телеканалах, на масових акціях. І взагалі, якщо людина офіційно розмістила рекламу, а її незаконно прибрали або зіпсували, тим більше використовуючи адмінресурс - то в будь-якій цивілізованій країні світу це привід для судових тяжб", - зазначив експерт.

За словами Кирила Молчанова, в будь-якій демократичній країні влада відразу ж повинна заявити, що проведе об'єктивне розслідування подібних фактів і покарає винних. Якщо ж так зроблено не буде, то, значить, "наша країна знаходиться однією ногою" в Європі ", однією ногою в тоталітарних країнах третього світу". "І якби на місці Рабіновича був інший політик - це не має значення, адже Україна - вільна країна і перед законом усі рівні, фактично така жесть - це наступ на демократичні цінності", - підкреслив він.

"Мені це нагадує звичаї в армії, коли до приїзду генерала фарбують траву в зелений колір, клеять листя на дерева. Це і є той "совок", від якого наша країна намагається відійти на користь європейських цінностей. Виходить, що перед приїздом президента в Одесу хтось вирішив вислужитися", - продовжує Кирило Молчанов.

Експерт вважає: такими діями влада насправді тільки підвищить рейтинг Вадима Рабіновича і приверне нових прихильників до партії "За життя". Нагадаємо, що, згідно з останніми соціологічними дослідженнями, в президентському рейтингу народний депутат посідає третє місце, відразу після президента Петра Порошенка і лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?