Держави G-7 готові ввести додаткові санкції щодо Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Держави G-7 готові ввести додаткові санкції щодо Росії

Держави G-7 готові ввести додаткові санкції щодо Росії

На саміті держав "групи семи" в італійській Таорміні не виключили запровадження нових санкцій щодо Росії у разі невиконання нею Мінських угод, а також неповаги до суверенітету України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумкову декларацію G-7.

Читайте також: Росія повернеться до "Великої сімки" тільки через відновлення суверенітету України — США

"Ми нагадуємо, що тривалість санкцій проти Росії чітко прив’язана до виконання нею своїх зобов’язань у рамках Мінських угод і її поваги до суверенітету України" - сказано у документі.

"Санкції можуть бути згорнуті, якщо Росія виконає свої зобов’язання. Однак ми також готові в подальшому вживати додаткові заходи з метою збільшити фінансові втрати Росії, якщо її дії того вимагатимуть" - наголосили лідери "великої сімки".

Лідери наголосили, що тривале рішення кризи в Україні вимагає виконання Мінських угод всіма сторонами.

Крім того, G7 підтвердила свою відданість політиці невизнання анексії Криму і також повну підтримку незалежності, територіальної цілісності і суверенітету України.

Разом з тим, як наголосили лідери "сімки", попри розбіжності з Росією, вони виступають за її залученість у вирішення регіональних криз і спільних викликів.

Раніше повідомлялось, що країни G7 досі не визначились щодо санкцій проти Росії та торгівлі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в інтерв'ю виданню Politico президент України Петро Порошенко заявив, що країни Великої сімки повинні "осадити Росію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?