Наносупутник, розроблений в українському університеті, вийшов на орбіту - міносвіти та науки
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Наносупутник, розроблений в українському університеті, вийшов на орбіту - міносвіти та науки

Наносупутник, розроблений в українському університеті, вийшов на орбіту - міносвіти та науки
Джерело:  online.ua

У Міністерстві освіти та науки України повідомили про успіх українських науковців із Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" у космічній галузі: наносупутник, який було створено у "виші", вийшов на орбіту після успішного запуску з мису Канаверел у США.

Про це йдеться у заяві міністерства, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Хаббл показав фото двох пересічних галактик

"Наносупутник, створений командою з КПІ, вийшов на власну навколоземну орбіту та встановив зв’язок з розробниками", - повідомили у міністерстві.
"Сьогодні вночі, о 23.30 26 травня, команда з КПІ ім. Ігоря Сікорського встановила радіозв'язок і розпочала налагодження окремих підсистем створеного ними наносупутника PolyITAN-2. Він вийшов на власну навколоземну орбіту з Міжнародної Космічної Станції (МКС), куди його 18 квітня з мису Канаверал, штат Флорида, США, доставила ракета ATLAS-5", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що Космічний апарат було створено в межах міжнародного космічного проекту QB50 під загальною координацією Інституту гідродинаміки фон Кармана (Бельгія). Головне завдання проекту – дослідження змін клімату. Його розпочато в рамках Програми Європейської Комісії FP7 у 2012 році.
Стало відомо, що це вже другий наносупутник, створений командою з КПІ ім. Ігоря Сікорського для цього проекту. У 2014 році було створено та виведено на навколоземну орбіту наносупутник PolyITAN-1. Третій рік цей космічний апарат продовжує успішно працювати на навколоземній орбіті і регулярно передає дані в центр управління польотом КПІ. Отримана інформація є важливою для подальшого виконання міжнародного проекту.

Як повідомляв ONLINE.UA, супутник NASA за останній рік зафіксував 866 спалахів над Землею, причому більшість з них — синьо-жовтого кольору, як і прапор України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?