Вчені створили комп'ютерну модель спіральних галактик: опубліковано фото
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Вчені створили комп'ютерну модель спіральних галактик: опубліковано фото

Вчені створили комп'ютерну модель спіральних галактик: опубліковано фото
Джерело:  Smithsonianmag

Дослідники з Auriga Project створили масивну комп'ютерну модель, яка зображує створення спіральної галактики розміром з Чумацький шлях.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання SmithSonian.

Читайте також: У NASA показали відео польоту Сassini між кільцями Сатурну

Команда використовувала два суперкомп'ютера - Hornet і SuperMUC. Вони розробили комп'ютерний код, який включає в себе моделі гравітації, зореутворення, газової гідродинаміки, наднових і магнітних полів. Потім дослідники стали моделювати галактики: 30 - у високій роздільній здатності і ще 6 - в дуже високому.

На моделювання пішло кілька місяців.

Як підкреслюють розробники, раніше при створенні подібних моделей виникало багато складнощів.

Наприклад, у галактик з'являлися нехарактерні для них опуклості і спини, які астрономами ніколи не спостерігалися. Новий комп'ютерний код повинен був виправити ці помилки і додати нові елементи в моделі галактик (наприклад, магнітні поля).

Як повідомляв ONLINE.UA, телескоп Хаббл зробив знімок унікальної галактики IRAS 06076-2139 з сузір’я Зайця, що складається з двох окремих галактик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?