Екс-директору української бібліотеки в Москві зламали хребет - адвокат
Категорія
Події
Дата публікації

Екс-директору української бібліотеки в Москві зламали хребет - адвокат

Екс-директору української бібліотеки в Москві зламали хребет - адвокат
Джерело:  online.ua

Екс-директору бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріной під час конвоювання зламали хребет.

Про це розповів адвокат Шаріної Євген Смирнов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112-Україна".

Травму екс-директор отримала 29 жовтня 2015 року. Тоді її перевозили з відділу поліції в ізолятор тимчасового утримання.

"В автозаку були жорсткі, чи то дерев'яні, чи то металеві сидіння. Водій не загальмував на лежачому поліцейському, автозак труснуло, і Шаріна вдарилася спиною", – повідомив адвокат правозахисникам.

Читайте також: Суд продовжив арешт для екс-мера Слов'янська Штепи

Захист долучила до справи медичні документи про здоров'я Шаріної, в яких говориться, що вона страждає від наслідків компресійного перелому хребта.

25 травня в Міщанському районному суді завершилося судове слідство у справі Шаріної, обвинуваченої в екстремізмі і розтраті. Покарання для неї прокуратура попросить у понеділок, 29 травня.

Нагадаємо, що в жовтні 2015 р. в Бібліотеці української літератури в Москві пройшли обшуки, а потім її директор Наталія Шаріна була затримана. У неї вилучили 150 книг і брошур.

За інформацією Слідчого комітету, щодо Шаріної порушено кримінальну справу за ст. 282 Кримінального кодексу РФ (розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Як повідомляв ONLINE.UA, приводом для порушення справи стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, яке було визнано судом екстремістським матеріалом і заборонено до використання. Пізніше слідство пред'явило їй звинувачення в розтраті. Директор бібліотеки заявила, що свою провину не визнає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?