У Луценка озвучили серйозні звинувачення на адресу Матіоса
Категорія
Політика
Дата публікації

У Луценка озвучили серйозні звинувачення на адресу Матіоса

У Луценка озвучили серйозні звинувачення на адресу Матіоса
Джерело:  online.ua

Начальник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що головний військовий прокурор Анатолій Матіос не зацікавлений у розслідуванні злочинів проти учасників Революції Гідності і перешкоджає цьому.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.

За словами Горбатюка, він неодноразово подавав скарги на адресу Матіоса на ім'я глави ГПУ Юрія Луценка.

"Матіос, напевно, хотів би, щоб у розслідуванні злочинів проти Євромайдану був провал. Але це не так. Результати є і досить вагомі, робота триває. І далі вони будуть, результати по притягненню винних до відповідальності. У той же час слідство постійно стикається з перешкодами у розслідуванні цих справ. На жаль, ці перешкоди виходять у тому числі від керівництва Генеральної прокуратури, зокрема і від Матіоса. У зв'язку з цим я неодноразово генпрокурору подавав письмові скарги, в тому числі з приводу того, в чому саме полягають ці порушення, але, на жаль, реагування немає", - сказав він.

Читайте також: Автомобіль ГПУ став причиною ДТП на вулиці Луценка в Києві: з'явилися фото і відео

Горбатюк також навів конкретні приклади порушень.

"Передача економічних справ. Була нарада, на якій ніякого обговорення економічних справ не відбувалося, було складено протокол. Після цього протокол потрапляє до Матіоса, в нього вносяться завідомо неправдиві дані про те, що слідство неефективне і справи забираються. Це один випадок. Наступний. Розслідування вбивств 19 лютого в Хмельницькому. Протягом 2,5 років військова прокуратура розслідувала, тому що підозрювалися співробітники СБУ. Одночасно за результатами розслідування прийшли до висновків, що "майданівці" самі себе перестріляли. У зв'язку з цим наш Департамент змушений забрати це виробництво і почати з нуля розслідування через 2,5 року, і витрачати на це час ті ж самі штати, давати додаткових слідчих, яких у нас і так недостатньо", - зазначив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві на хабарі затримали заступника начальника одного з управлінь Генеральної прокуратури України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?