У Раді розповіли, як чиновники намагаються привласнити близько 100 млн долл. на "відкатах" від турецької компанії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді розповіли, як чиновники намагаються привласнити близько 100 млн долл. на "відкатах" від турецької компанії

У Раді розповіли, як чиновники намагаються привласнити близько 100 млн долл. на "відкатах" від турецької компанії

Українські чиновники намагаються привласнити близько 100 млн доларів на "відкатах" від турецької компанії Aselsan.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав народний депутат України Юрій Дерев'янко, коментуючи ситуацію з випробуваннями засобів зв'язку для Збройних сил України (ЗСУ).

"Всі особи, які брали участь у випробуваннях на контрольно-пропускному пункті військової частини, проходили стандартну процедуру: перевірку паспортів, встановлення особи, перевірку особи за списком Міноборони осіб, які беруть участь у випробуваннях, видача відповідного пропуску. В тому числі таку процедуру проходив один з представників Ізраїльської компанії Elbit Systems, навколо якого підняв істерику один із слуг "бенефіціарів цієї корупційної афери" - Іван Вінник", - пише Дерев'янко.

Фото: РБК-Україна

За даними нардепа, під час випробувань на певній відстані турецьке обладнання взагалі перестало працювати.

"У мене на очах нова турецька станція, яка була придбана Міністерством оборони в кінці 2016 року, протягом півдня так і не запрацювала. Це військова техніка, яка повинна проходити сотні тестів і перевірок на відмовостійкість. Це техніка, від якої залежить життя українських бійців!", - написав Дерев'янко.

Він також зазначив, що два генерали говорили туркам: "Нічого страшного, давайте, шукайте інше, ми почекаємо". "Цікаво, це вони зафіксують у протоколі випробувань?", - додав політик.

"І наостанок найцікавіше, звідки взялася ця турецька компанія? І тут несподівано "виринає" син Сергія Пашинського - голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони. Про це мені сказав особисто генерал Рапко", - заявив Дерев'янко.

Політик зазначає, що 27-річний Антон Пашинський є директором департаменту спеціалізованого державного підприємства, що займається торгівлею зброєю. "Саме він "просуває" інтереси турецької компанії. І не дивно, що секретар цього комітету Іван Вінник, депутат Блок Петра Порошенка, відразу після мого відвідання цих випробувань, виступив в захист турецької компанії і їх "спецоперації". Впевнений, що для НАБУ тут багато роботи, в тому числі стосовно тих осіб, які покривають спроби чиновників привласнити близько 100 млн доларів на відкатах від турецької компанії", - резюмував Дерев'янко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?