У Росії через загрозу прориву дамби евакуюють 60 тис осіб
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії через загрозу прориву дамби евакуюють 60 тис осіб

У Росії через загрозу прориву дамби евакуюють 60 тис осіб

60 тисяч чоловік з семи поселень Ставропольського краю Росії будуть евакуйовані через загрозу прориву дамби.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу губернатора Ставропольського краю Володимира Владимирова.

Читайте також: Повінь та зсуви на Шрі-Ланці: кількість загиблих зросла до 164

"До полудня 29 травня рівень води у водосховищі досягне максимальних відміток. Це призводить до ризику його розгерметизації", - заявив Владимиров.

Для захисту людей було прийняте рішення з 6 години ранку 9 травня розпочати евакуацію населення села Отказне. Пізніше також будуть вивезені жителі населених пунктів Зеленокумське, Ніни, Стародубське, Архангельське, Орлівка, Покійне.

Для розміщення евакуйованих розгорнули більше 100 пунктів тимчасового розміщення, в'їзд на територію яких буде здійснюватися за паспортом. Для перевезення людей залучили близько 400 автобусів і 5 тис правоохоронців та військових.

Зазначається, що після рясних та тривалих опадів у Ставропольському краї збільшився приток річки Кума, після чого піднявся рівень води у Отказненськом.

Як повідомляв ONLINE.UA, через повені та зсуви на Шрі-Ланці півмільйона осіб були змушені залишити свої домівки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?