У Росії арештували члена "Свідків Єгови" з Данії, звинувативши в екстремізмі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії арештували члена "Свідків Єгови" з Данії, звинувативши в екстремізмі

У Росії арештували члена "Свідків Єгови" з Данії, звинувативши в екстремізмі
Джерело:  Відомості

У російському Орлі заарештували члена "Свідків Єгови" з Данії Денніса Крістенсена за звинуваченням в організації діяльності екстремістської організаці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ведомости.

За даними на сайті Радянського райсуду Орла, рішення про арешт Крістенсена було прийнято 26 травня. Датчанин відправлений в СІЗО на два місяці.

Ввечері 25 травня в Орлі пройшли обшуки в місці збору "Свідків Єгови" і в квартирах послідовників цієї релігійної організації, визнаної в Росії екстремістською. В ході обшуків була вилучена релігійна література, комп'ютери і носії інформації.

Читайте також: РПЦ давить конкурентів: мережу розбурхала заборона "Свідків Єгови" в Росії

Крістенсен став першим послідовником "Свідків Єгови", заарештованим після того, як в квітні Верховний суд РФ визнав цю організацію екстремістського і заборонив її діяльність на території країни.

Адвокат "Свідків Єгови" Віктор Женков розповів, що у Таганрозі проти членів цієї релігійної організації раніше висували звинувачення за статтею 282.2 КК РФ, але їм обрали запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 квітня Верховний суд Російської Федерації визнав організацію "Управлінський центр Свідків Єгови" екстремістською та заборонив її діяльність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?