Більше половини росіян хочуть Путіна на ще один термін - соцопитування
Категорія
Світ
Дата публікації

Більше половини росіян хочуть Путіна на ще один термін - соцопитування

Більше половини росіян хочуть Путіна на ще один термін - соцопитування
Джерело:  Левада-центр

Більше половини росіян (63%) хотіли б бачити Володимира Путіна на посту президента Росії після закінчення його нинішнього президентського терміну.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на результати соцопитування, проведеного "Левада-Центром".

В ході дослідження респондентам було поставлено питання: "Якби вибори президента Росії відбулися в найближчу неділю, прийшли б ви на ці вибори і якщо так - за кого б ви проголосували, якби в списку кандидатів були наступні політики?"

За даними опитування, Путіна підтримали б 63% росіян в цілому і 82% тих, хто готовий голосувати.  Кожен п'ятий (20%) не хотів би більше бачити Путіна президентом РФ. Не змогли відповісти 14% учасників опитування, проведеного 19-22 травня серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 137 населених пунктах 48 регіонів РФ.

За лідера ЛДПР Володимира Жириновського проголосували б 6% росіян в цілому і 8% тих, хто збирається голосувати, за лідера КПРФ Геннадія Зюганова - 3% і 4% відповідно, за опозиціонера Олексія Навального - по 2% відповідно.

По 1% і тих, й інших респондентів підтримують лідера "Справедливої Росії" Сергія Миронова і голову Федерального політкомітету партії "Яблуко" Григорія Явлінського.

Читайте також: Відомий російський опозиціонер відмовився від участі в президентських виборах

За даними опитування, кожен другий росіянин (56%) не вважає, що в РФ до 2018 року може з'явитися лідер, здатний замінити Путіна на посаді президента Росії, після того як закінчиться його нинішній президентський термін. У можливість появи такого лідера вірять 26% росіян. Не змогли відповісти 18%.

Нагадаємо, чергові вибори президента Росії пройдуть в 2018 році. Президент РФ обирається терміном на шість років. Одна і та ж особа не може обіймати посаду президента РФ більше двох термінів поспіль.

Чинний президент РФ Путін у 2012 році був обраний на цей пост на шість років після внесення змін до Основного закону, що дають йому право бути обраним на другий шестирічний термін.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський заявив, що, можливо, Володимир Путін не братиме участі у виборах президента РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?