Без державної культурної стратегії в Україні будуть рости покоління, які взагалі не читають – Дана Павличко
Категорія
Культура
Дата публікації

Без державної культурної стратегії в Україні будуть рости покоління, які взагалі не читають – Дана Павличко

Без державної культурної стратегії в Україні будуть рости покоління, які взагалі не читають – Дана Павличко
Джерело:  online.ua

Без державної культурної стратегії в Україні будуть рости покоління, які взагалі не читають та не розуміють цінності книг.

Про це у програмі Руденко.ONLINE.UA розповіла директор видавництва "Основи" Дана Павличко.

За її словами, в Україні дуже погана статистика по читанню.

"Люди дуже мало читають, люди не купують книжки, люди не читають в рідерах. У нас дуже плачевна статистика, але це не дивовижно. У нас жахлива середня освіта, жахлива вища освіта, люди не звикли читати, вчитися. Читати - не модно, не цікаво, не потрібно. І на ринку не вистачає серйозної літератури, професійної літератури, нішової літератури, інтелектуальної літератури. Є речі, які гарно продаються: бізнес література, література по самовдосконаленню, дитяча література. Щось більш інтелектуальне користується не великим попитом, не кажучи про більш нішові речі", - сказала Павличко.

Читайте також: Читачі загортали мою книгу в газету через одне слово на обкладинці - письменник Богдан Логвиненко

На думку видавця, змінити в Україні культуру читання може тільки державна політика.

"У нас повинна бути реформа середньої освіти, реформа вищої освіти, повинна бути на державному рівні правильна культурна стратегія. І без держави ми не можемо змінити ситуацію в країні. У нас, на жаль, буде рости покоління за поколінням дітей, які не читають і не бачать цінність у читанні", - додала Павличко.

Як повідомляв ONLINE.UA, російські видавництва відмовилися видавати в Росії книгу фотожурналіста й письменника Сергія Лойка "Рейс", яка розповідає про катастрофу малайзійського пасажирського Боїнга на Донбасі в червні 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?