В Раді пропонують заборонити випускати хабарників під заставу
Категорія
Політика
Дата публікації

В Раді пропонують заборонити випускати хабарників під заставу

Верховна Рада України
В Раді пропонують заборонити випускати хабарників під заставу

Верховна Рада направила на розгляд профільного комітету проект закону №6519 від 26 травня, який забороняє звільнення з-під варти під заставу громадян, підозрюваних у хабарництві.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на проект закону, опублікований на сайті парламенту.

"Нерідко, особа, яка вчинила правопорушення, пов’язане з отриманням неправомірної вигоди, маючи фінансові можливості та сплативши певну суму застави, яка навіть може бути меншою за розмір отриманого "хабара", в подальшому звільняється з-під варти", - йдеться в пояснювальній записці.

Читайте також: СБУ затримала високопосадовця ГПУ на хабарі: з'явилися фото

На думку авторів законопроекту, в подібних обставинах у підозрюваного формується почуття безкарності та відверте нехтування обставинами, які свідчать про його винність, що тягне можливість повторення подібних порушень у майбутньому.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні була проведена антикорупційна спецоперація, в рамках якої було затримано 23 екс-податківців; загальна сума застави складає 443 млн 998 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?