Кабмін запропонував узаконити слідчі ізолятори СБУ
Категорія
Події
Дата публікації

Кабмін запропонував узаконити слідчі ізолятори СБУ

Кабмін запропонував узаконити слідчі ізолятори СБУ
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України подав на розгляд Верховної Ради законопроект, який передбачає легалізацію таємних слідчих ізоляторів СБУ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням "112 Україна".

Йдеться про легалізацію фактично існуючих установ попереднього ув’язнення Служби безпеки України.

Законопроект передбачає, що свої слідчі ізолятори можуть мати не тільки Державна кримінально-виконавча служба України та гауптвахта Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, а й СБУ.

Читайте також: Вночі у Львові невідомі напали на начальника слідчого ізолятора

У законопроекті "Права Служби безпеки України" пропонують прописати норму, згідно якої СБУ може затримувати осіб на підставах, у порядку та на строки, визначені Конституцією України, Кримінальним процесуальним кодексом України та Кодексом України про адміністративні правопорушення, іншими законами України, і тримати їх, а також осіб, взятих під варту, у спеціально відведених для цього місцях.

Окрім того, голові Служби безпеки та начальникам регіонального органу СБУ чи їх заступникам надають право проводити спецоперації з використанням світло-звукових пристроїв відволікаючої дії, водометів, бронемашин.

Як повідомляв ONLINE.UA, один з інвесторів висловив зацікавленість в будівлі нічного клубу на місці Лук’янівського слідчого ізолятора в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?