Український "Яндекс" підозрюють у передачі спецслужбам РФ персональних даних - СБУ
Категорія
Події
Дата публікації

Український "Яндекс" підозрюють у передачі спецслужбам РФ персональних даних - СБУ

Український "Яндекс" підозрюють у передачі спецслужбам РФ персональних даних - СБУ

Співробітники спецслужби, які прийшли з обшуками до офісів російського сервісу "Яндекс Україна", встановили, що менеджмент компанії передавав до Росії персональні дані українців.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням СБУ.

"Правоохоронці встановили, що менеджмент компанії незаконно збирав, накопичував та передавав до Росії персональні дані українських громадян. Зокрема, особисті дані, рід занять, спосіб життя, місця перебування, проживання, роботи, дозвілля, джерела та розміри доходів, номери телефонів, електронних адрес та акаунтів у соціальних мережах", - зазначили в СБУ.

Читайте також: В Україні заблокували всі рахунки "Яндекса"

Серед громадян, про яких до РФ передавалася інформація, є співробітники правоохоронних та спеціальних органів, військовослужбовці Збройних Сил України, інших підрозділів, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, працівники органів державної влади та управління.

За даними СБУ, інформація передавалась спеціальним службам РФ для планування, організації та проведення розвідувальних, диверсійних, інформаційно-підривних операцій на території України.

Під час обшуків оперативники виявили серверне обладнання та документацію, які будуть направлені для проведення експертизи.

Експерти також проаналізують перенаправлення трафіку українських користувачів на російські сервери, а також перевірять координацію протиправної діяльності з території Російської Федерації.

Нагадаємо, 16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс".
Як повідомляв ONLINE.UA, співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до київського та одеського офісів російського сервісу "Яндекс Україна".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?