Смоленська катастрофа: після ексгумації в труні генерала знайшли фрагменти тіл семи загиблих
Категорія
Світ
Дата публікації

Смоленська катастрофа: після ексгумації в труні генерала знайшли фрагменти тіл семи загиблих

Смоленська катастрофа: після ексгумації в труні генерала знайшли фрагменти тіл семи загиблих
Джерело:  Укрінформ

Після ексгумації загиблого у Смоленській авіакатастрофі польського генерала Кшиштофа Квятковського медексперти виявили у його труні фрагменти семи інших тіл.

Про це заявив речник польського уряду Рафал Бохенек, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Раніше польський таблоїд Fakt повідомив, що у труні генерала Квятковського виявлено фрагменти семи інших осіб, а вдова генерала уточнила, що йдеться не лише про невеликі фрагменти тіл.

У свою чергу, в Національній прокуратурі Польщі цю інформацію згодом підтвердили.

Читайте також: Смоленська трагедія: польські експерти встановили, що літак розвалився в повітрі

Нагадаємо, торік Національна прокуратура Польщі розпорядилася провести ексгумацію тіл 83 жертв Смоленської катастрофи. Ще дев’ять тіл упродовж 2010-2015 років уже було ексгумовано, а чотири – кремовано. Ексгумація розпочалася на початку листопада з президентського подружжя Лєха та Марії Качинських.

В результаті проведення ексгумацій виявлено підміну тіл. Зокрема, у могилі колишнього голови Національного олімпійського комітету Польщі Пьотра Нуровського було поховано міністра канцелярії президента Маріуша Гандзліка.

До цього часу ексгумовано вже 25 тіл, а до кінця цього року планується проведення ще 32 ексгумацій, а в 2018 році – 26. Вони повинні завершитися у червні 2018 року.

Біологічний матеріал жертв катастрофи буде відправлено до кількох міжнародних лабораторій, зокрема до Італії та Північної Ірландії, де вони перевірятимуться на предмет наявності вибухових речовин.

Як відомо, 10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак із президентом Польщі Лєхом Качиньським та високопосадовцями польської влади. Тоді в катастрофі загинули всі 96 осіб, які перебували на борту урядового Ту-154М.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?