Вийшов перший український репортаж з КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Вийшов перший український репортаж з КНДР

Вийшов перший український репортаж з КНДР
Джерело:  Детектор медіа

В ефірі одного із телеканалів України вийшов перший в історії репортаж, який було відзнято в КНДР.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Детектор.Медіа.

Сюжет журналіста Андрія Бориса вийшов в ефірі програми "Факти тижня. 100 хвилин з Оксаною Соколовою" на ICTV.

Читайте також: КНДР показала допит "організатора" замаху на Кім Чен Ина: з'явилося відео

"Перше враження від країни — ніби ми потрапили у минуле, на десятки років назад. Це зовсім інший світ. Вже в аеропорту дуже багато військових. Суворі перевірки. Не дай Бог привезти антикорейські матеріали. Можна надовго опинитися у в’язниці", – згадує Андрій Борис.

Повідомляється, що у репортера вилучили роздруківки з Вікіпедії про КНДР, але залишили знамениту книгу Джорджа Орвела "1984", яку він потім подарував гідові.
"Знімати життя Північної Кореї вкрай важко. Іноземних журналістів супроводжують "гіди", завдання яких не стільки показати країну, скільки завадити знімати. Вони робили усе, аби підганяти журналістів, заважати знімати "небажане", вдавалися і до відвертих погроз. Проте навіть прості корейці ворожо ставляться до спроб їх знімати – ми відчули це на собі, коли намагалися зафіксувати, як жінки просто на вулиці висаджували рис. Річ у тому, що майже в кожному іноземці місцеві бачать страшного американця, ненависть до яких тут виховується змалку", – розповідає журналіст.

За словами журналіста не на камеру офіціантка готелю, де зупинилась знімальна група, зізналась у бажанні залишити КНДР, але через шантаж вона боїться залишити там матір і батька.
"КНДР намагається змінюватися зовнішньо. Столиця Пхеньян модернізувалася. За останні роки побудували багато підприємств. Українським журналістам навіть доводили, що тут є "високі технології"! На власні очі побачили гордість всієї КНДР — найкращу їхню автостраду уздовж Японського моря. Але реальне життя видно вже за межами міста — дороги розбиті вщент. Під час нашого перебування у Кореї часто вимикали світло, готель залишався у темряві. Електрику вимикали кілька разів на добу. Щоразу у суцільній темряві міста світилися лише портрети вождів — їхня підсвітка працює завжди", – згадує репортер.

Як повідомляв ONLINE.UA, центральне телебачення КНДР поширило відеозапис випробувального запуску нової ракети класу "земля-повітря", здійсненого Північною Кореєю вранці 28 травня .

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?