Груба провокація: в РФ відреагували на депортацію дипломатів з Молдови
Категорія
Світ
Дата публікації

Груба провокація: в РФ відреагували на депортацію дипломатів з Молдови

Груба провокація: в РФ відреагували на депортацію дипломатів з Молдови

Заступник голови МЗС Росії Григорій Карасін назвав грубою провокацією депортацію п'яти російських дипломатів з Молдови, заявивши, що відповідь за подібні дії буде жорсткою.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання Інтерфакс.

"Це - груба провокація, удар по тим силам в Молдові на чолі з президентом Ігорем Додоном, які реально виступають за нормалізацію і оздоровлення двосторонніх відносин з Росією", - сказав Караскін.

"Відповідь, звичайно, буде, вона буде досить жорсткою. Але про форми і параметри цієї відповіді ми будемо думати", - зазначив заступник голови МЗС РФ.

Читайте також: Дипломат зробив сумне зауваження щодо Росії і Заходу

Президент Молдови Ігор Додон в свою чергу засудив рішення власного уряду, назвавши його "обурливим".

"Хочу заявити, що глибоко обурений даним недружнім кроком з боку представників молдавської дипломатії і засуджую його самим категоричним чином. Розумію також, що це, швидше за все, зроблено на замовлення з Заходу, може навіть з-за океану, з боку тих, хто стурбований тим, що між Президентурою і Кремлем, нарешті, був досягнутий конструктивний і ефективний діалог", - написав Додон у Facebook.

Президент Молдови також застеріг уряд країни від втручання "в геополітичні "ігри" Брюсселя і Вашингтона, а також в "ігри" військових структур НАТО, які в цьому регіоні є дуже небезпечним", додавши, що за це Молдові доведеться заплатити високу ціну.

"Вони пішли на цей грубий крок, який не залишиться без негативних наслідків", - резюмував Додон.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про те, що Естонія прийняла рішення про висилку з країни двох російських дипломатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?