Путін на зустрічі з Макроном "присвоїв" дочку київського князя Ярослава Мудрого
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін на зустрічі з Макроном "присвоїв" дочку київського князя Ярослава Мудрого

Путін на зустрічі з Макроном "присвоїв" дочку київського князя Ярослава Мудрого

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з французьким лідером Еммануелем Макроном у Парижі заявив, що середня дочка київського князя Ярослава мудрого Анна, королева Франції, була "русской".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.

Під час спільного брифінгу з Макроном Путін заявив, що французько-російські відносини почалися з одруження Анни Ярославни із Генріхом I у 1051 році.

 "З поїздки царя Петра (Першого – ред.) у Францію не почалася історія російсько-французьких відносин. Вона має набагато глибші корені. Освічена французька публіка знає про "русскую" Анну – королеву Франції", - сказав він.

Читайте також: Макрон під час прес-конференції з Путіним жорстко висловився з приводу пропагандистських росЗМІ

"Молодша донька нашого улюбленого князя Ярослава Мудрого була дружиною Генріха І і зробила суттєвий внесок в розвиток Франції, будучи однією із засновниць двух європейських династій – Бурбонів і Валуа, одна з яких досі править в Іспанії", - додав Путін.

Як відомо, у 1051 році в Реймсі Анна Ярославна, яку в світі називають Анна Київська, дочка князя Ярослава Мудрого та Шведської принцеси Інгігерди, племінниця святих Бориса і Гліба, братів Ярослава Мудрого, вийшла заміж за Генріха І, короля Франції, й стала королевою Франції.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з Володимиром Путіним пояснив, в якому випадку санкції щодо Росії підсиляться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?