Окупанти переслідують українських активістів в Криму - правозахисники
Категорія
Події
Дата публікації

Окупанти переслідують українських активістів в Криму - правозахисники

Окупанти переслідують українських активістів в Криму - правозахисники
Джерело:  online.ua

Українських активістів Наталю Харченко та її чоловіка Андрія Виноградова, який є співробітником Українського культурного центру, переслідує ФСБ на окупованому півострові.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Кримську правозахисну групу.

Стало відомо, що 29 травня представництво ФСБ в окупованому Криму провели черговий допит подружжя.

Правозахисники повідомили, що це вже четвертий допит, після того, як у січні у помешканні активістів провели обшук.

Читайте також: В окупованому Криму продають "вічну" їжу: в мережі посміялися над фото

"У справі Наталії Харченко досі ведеться дослідча перевірка, це в подальшому може привести до порушення кримінальної справи. Вилучену раніше техніку поки не повертають", - повідомив адвокат активістів Едем Семедляев і додав, що кожен таке опитування негативно позначається на здоров'я його підзахисної.

Дослідча перевірка щодо Наталії Харченко проводиться за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації". На початку січня в будинку подружжя співробітники ФСБ провели обшук. За інформацією адвоката, слідчий ФСБ вже зібрав два томи "справи".

"Виклики на опитування почалися після обшуку 12 січня 2017 року. О сьомій ранку приїхали на машинах вісім чоловік. На папері було просто рішення суду на "обстеження приміщення", але причини цього "обстеження" не були вказані. Силовики проводили таке "обстеження" близько трьох годин. Вони не обшукували всі кімнати, обшукували тільки нашу спальню, бібліотеку і ті кімнати, де перебувала техніка. Вони забрали тільки ту техніку, за допомогою якої ми виходили в Інтернет. У нас забрали чотири стаціонарних комп'ютера і до сих пір їх не повернули. Це були комп'ютери: мій, дружини, а також тестя і тещі. Наші телефони забрали десь хвилин на сорок, переглянули контакти, переписали якусь інформацію і повернули назад", - розповів Виноградов КПГ.

Активіст вважає, що співробітник ФСБ намагався змусити подружжя свідчити проти себе. Також він повідомив, що через постійні нервові стреси у його дружини розвинулася хвороба Паркінсона.

Як повідомляв ONLINE.UA, окупаційна влада Криму пропонує припинити дію права власності на ділянки й нерухомість, які були оформлені до анексії півострова Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?