Печерський суд виніс перші рішення у корупційній справі Сергія Рибалки
Категорія
Політика
Дата публікації

Печерський суд виніс перші рішення у корупційній справі Сергія Рибалки

Печерський суд виніс перші рішення у корупційній справі Сергія Рибалки

Печерський суд столиці виніс перші рішення, які стосуються розслідування спроби рейдерського захоплення торговельної мережі АТБ народним депутатом Сергієм Рибалкою.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст-розслідувач Олексій Станчевський, автор відомого фільму "Перевертень з мандатом".

"Перші судові перемоги у справі проти корупційної діяльності Сергія Рибалки надихають на продовження боротьби. Справедливість обов’язково переможе! Спільними зусиллями зупинимо політичну корупцію в Україні!" - написав Станчевський.

Олексій Станчевський розповів, що протягом кількох місяців неодноразово звертався до Генеральної прокуратури та генпрокурора Юрія Луценка особисто з офіційними заявами про злочин. Зокрема, про фінансування народним депутатом від Радикальної партії Олега Ляшка Сергієм Рибалкою спроби рейдерського захоплення торговельної мережі АТБ. Втім, Генеральна прокуратура залишила всі звернення розслідувача без уваги.

"Вказана бездіяльність правоохоронців та суду призвела до появи у народного депутата Сергія Рибалки відчуття вседозволеності та заохотила його до конкретних дій, спрямованих на групове порушення громадського порядку створеною ним злочинною організацією, умисного знищення та пошкодження майна в супермаркетах мережі АТБ, зловживання владою та службовим становищем з метою незаконного персонального збагачення", - завявив Станчевський у Facebook.

Як пише Станчевський, ситуція радикально змінилася після звернення до Печерського суду, який своїми ухвалами зобов’язав Генпрокуратуру розглянути усі попередні звернення Станчевського, пов’язані з організацією рейдерського захоплення мережі АТБ нардепом Рибалкою, та внести до ЄРДР інформацію про погрози фізичною розправою, які отримував від невідомих журналіст-розслідувач Олексій Станчевський.

"Суд зупинив правове свавілля. Ухвалою від 26-го травня 2017 року Печерський районний суд зобов’язав Генеральну прокуратуру розглянути мою заяву про вчинення Сергієм Рибалкою кримінального правопорушення щодо мережі АТБ в порядку статті 214 КПК України. Іншою ухвалою від 10-го травня Печерський суд задовольнив мою скаргу на бездіяльність ГПУ та зобов’язав компетентних осіб ГПУ внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за моєю заявою про вчинення кримінального правопорушення та розпочати досудове розслідування", - написав на своїй сторінці в Facebook Олексій Станчевський.

До свого посту Станчевський додав скрін-копії усіх рішень Печерського суду у корупційній справі Сергія Рибалки, а також копії власних попередніх звернень до Генеральної прокуратури та особисто до Юрія Луценка. Станчевський додав, що рішення Печерського суду – це лише початок великого антикорупційного процесу над політичним рейдером в особі Сергія Рибалки.

"Нарешті, справа зсунулася з мертвої точки. Наше розслідування корупційної діяльності народного депутата Сергія Рибалки та його поплічників дає перші судові результати", - написав Станчевський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?