У Порошенка відповіли на "присвоєння" Путіним Анни Ярославни
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка відповіли на "присвоєння" Путіним Анни Ярославни

У Порошенка відповіли на "присвоєння" Путіним Анни Ярославни

Президент Росії Володимир Путін "намагався ввести в оману" свого французького колегу Еммануеля Макрона під час зустрічі, назвавши королеву Франції, дочку київського князя Ярослава Мудрого Анну Ярославну "русской".

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.

"Мої дорогі французькі друзі, президент Росії Путін намагався ввести вас в оману – Анна Київська, королева Франції, з Києва, не з Москви (на той час Москва навіть не існувала)", - підкреслив він.

Шимків також додав, що саме українська громада у Франції шанує пам'ять Анни у Санлісі, де вона заснувала монастир.

Читайте також: Макрон під час прес-конференції з Путіним жорстко висловився з приводу пропагандистських росЗМІ

"До речі, знамените Реймське Євангеліє, яке використовувалося під час коронацій французьких королів, спочатку було власною книгою Анни з відомої бібліотеки Ярослава Мудрого, її батька - великого князя Київського", - зазначив Шимків.

Він запропонував також звернути увагу на герб Ярослава Мудрого.

"Вам потрібні інші докази походження Анни Київської?" - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, 29 травня під час виступу у Франції президент РФ Володимир Путін назвав Анну Ярославну "русской" і заявив, що французько-російські відносини почалися з її шлюбу із Генріхом I у 1051 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?