Помер панамський диктатор Мануель Нор'єга
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер панамський диктатор Мануель Нор'єга

Помер панамський диктатор Мануель Нор'єга
Джерело:  Reuters

У віці 83 років помер диктатор Панами Мануель Нор'єга, якого в 1989 році змістили американські військові.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

83-річний Нор'єга перебував в ув'язненні в Панамі, де він був засуджений за злочини, вчинені під час свого правління, в тому числі за вбивства своїх політичних опонентів, корупцію і зловживання владою. Нещодавно він переніс операцію з видалення пухлини мозку.

Екс-диктатор, який прийшов в Панамі до влади в 1983 році, спочатку вважався союзником США, але до кінця 1980-х років перетворив свою невелику країну в перевалочний пункт для колумбійського кокаїну. У грудні 1989 в ході операції Just Cause Нор'єга був заарештований в Панамі американськими військовими, вивезений до США і через три роки засуджений у Флориді до 30 років ув'язнення за участь в наркоторгівлі.

Читайте також: Помер політолог і екс-радник Картера з нацбезпеки Збігнєв Бжезінський

У 2008 Нор'єга був достроково звільнений, але залишався у в'язниці в очікуванні екстрадиції до Франції. У 1999 році французький суд заочно засудив його ще до 10 років і грошового штрафу за торгівлю наркотиками і відмивання 3 млн доларів шляхом купівлі нерухомості в Парижі.

У 2011 році після нового розгляду справи французьким судом, Нор'єга був екстрадований в Панаму. Панамський суд ще в 1995 році заочно визнав його винним в політичних вбивствах і засудив до 20 років в'язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?