Астрономи знайшли потенційно населену планету
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Астрономи знайшли потенційно населену планету

Астрономи знайшли потенційно населену планету
Джерело:  arXiv.org

Вчені з Іспанії, Швейцарії та Італії знайшли планету, на якій може існувати життя, на відстані 21 світловий рік від Землі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на arXiv.org.

Екзопланета знаходиться на такій відстані від своєї зірки, яка дозволяє існуванню води у рідкій фазі, а температура на поверхні небесного тіла складає 350 кельвінів (близько 75 градусів за Цельсієм).

Планета в 2,8 рази важча за Землю і обертається довкола зірки GJ 625, яка приблизно втричі менша і легша за Сонце, період обертання довкола зірки становить 14,6 дня.

Читайте також: У Нью-Йорку на аукціоні продадуть сумку з місячним ґрунтом

Від GJ 625 екзопланета віддалена на відстань 0,08 астрономічної одиниці.

Суперземлю вчені досліджували протягом 3,5 років за допомогою спектрографа HARPS-N (High Accuracy Radial velocity Planet Searcher for the Northern hemisphere), встановленного на одному з телескопів Обсерваторії Роке-де-лос-Мучачос (Канарські острови, Іспанія).

Вчені зазначають, що досліджена ними екзопланета є найменшою суперземлею з найближчих до сонця. Вчені планують отримати хоча б якусь інформацію про атмосферу цього небесного тіла і не виключають, що на його поверхні може знаходитися рідка вода.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше астрономи розповіли про таємниче зникнення зірки, яка знаходилася у далекому космосі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?