Американського солдата, що воював на боці бойовиків на Донбасі, звільнили із ЗС США
Категорія
Світ
Дата публікації

Американського солдата, що воював на боці бойовиків на Донбасі, звільнили із ЗС США

Американського солдата, що воював на боці бойовиків на Донбасі, звільнили із ЗС США
Джерело:  The Washington Post

У США з лав збройних сил звільнено солдата Гійома Кувельє, який за даними ЗМІ та соцмереж у 2014 році воював на боці бойовиків так званої ДНР на Донбасі, а згодом повернувся в США.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

Читайте також: У бойовика Стрєлкова істерика через удар США по Сирії

Інформацію про те що 29-річний Кувельє, який має подвійне французько-американське громадянство, брав участь у бойових діях на Донбасі, зібрали та було опублікувано в авторитетному виданні на початку травня. Було розпочато внутрішнє розслідування, а за декілька тижнів з'явилася офіційна реакція із збройних сил США.

Повідомляється, що Кувельє було звільнено без пояснення причини. Речниця армії США Дженіфер Джонсон пояснила, що відносно "військовослужбовців, які щойно вступили на службу та перебували у лавах збройних сил менш ніж 180 днів" може застосуватись звільнення без зазначення причин.

До поїздки в Україну Кувельє був членом євразійської організації у Франції. Як повідомляли сепаратистські ЗМІ, а згодом про це розповів і сам бойовик, він дістався до Донбасу через Київ та Харків, вдавши з себе журналіста. Кувельє з'являється у стрічці сепаратистів "Вежливые люди", про нього розповідає російський ватажок бойовиків так званих ДНР-ЛНР Ігор Гіркін-Стрєлков.

Скрін-шот із відео

У 2015 році Кувельє брав участь у війні в Іраку, а в 2017-му вступив у лави збройних сил США, пройшов підготовку та прибув в одну із частин на Гавайях.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці січня у Києві на 13 років засудили бразильского найманця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці так званої ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?