Вчені заявили, що врятувати Великий Бар'єрний риф не вийде
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені заявили, що врятувати Великий Бар'єрний риф не вийде

Вчені заявили, що врятувати Великий Бар'єрний риф не вийде
Джерело:  Science Alert

Вчені попередили, що Великий Бар'єрний риф в Австралії не вийде врятувати існуючими планами щодо захисту цієї екосистеми.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Ще в 2015 р уряд Австралії запустив ініціативу Reef 2050 Long-Term Sustainability Plan, направлену на порятунок Великого Бар'єрного рифа, для відповідних заходів планується виділити 2 млрд австралійських доларів. Проте вже в кінці травня 2017 року вчені попередили, що дана стратегія виявилася недосяжною. За словами голови морського парку Великого Бар'єрного Рифа Расселла Рейшелта, в 2017 році відсоток загибелі коралів був рекордним.

Якщо під час розробки програми передбачалося, що відсоток загибелі дрібних коралів складе 22%, то тепер цей показник збільшився до 29%.

Читайте також: NASA показало, як висихає і тане Земля: з'явилися яскраві фото

"У наш час і на наших очах, значні площі Великого Бар'єрного рифа і навколишні його екосистеми зазнають великого довгострокового збитку, який може бути незворотнім, якщо не буде вжито заходів в самий найближчий час", - відзначають автори дослідження.

Експерти відзначили, що переглядають свій план в бік більш досяжної мети підтримки екологічної функції, приймаючи, що загальний стан здоров'я рифа буде з часом знижуватися. Крім того, в новій стратегії захисту рифа необхідно врахувати високу швидкість потепління океанів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?