Британський суперкар-гібрид обігнав китайський електромобіль у заочній гонці: з'явилося відео
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Британський суперкар-гібрид обігнав китайський електромобіль у заочній гонці: з'явилося відео

Британський суперкар-гібрид обігнав китайський електромобіль у заочній гонці: з'явилося відео
Джерело:  The Verge

Британський суперкар McLaren P1 LM покращив рекорд кола на легендарній трасі Нюрбургринг у Німеччині, який було встановлено китайським електрокаром Nio EP9 12 травня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання The Verge.

Читайте також: У США представили "електромобіль для польотів": з'явилося відео

Китайський суперелектромобіль EP9, який створила компанія Nio за участю інженерів із гоночної команди NextEV в Формулі-Е, яка також представляє Китай, пройшов коло так званої Північної петлі траси (довжиною 20,8 км) за 6 хвилин та 45,90 секунди. Але звання найшвидшого серійного автомобіля у світі "китаєць" утримував недовго.

Вже 26 травня Mc Laren P1 LM з гібридним двигуном побив рекорд електрокара 2,68 секунди.

Варто зазначити, що на китайському автомобілі встановлено чотири двигуни (по одному на кожне колесо) із загальною потужністю 1 МВт (1360 кс). EP9 розганяється до 100 км / год за 2,7 секунди і розвиває максимальну швидкість 312 км / год, що є рекордом для електромобілів.

У McLaren P1 LM використовує гібридний 4-літровий двигун з двома турбінами та електродвигуном. Його потужність майже на 300 кінських сил менша на "китайця", але цього вистачило, щоб випередити його у заочній дуелі. Варто зазначити, що всього в світі існує лише п'ять суперкарів цієї модифікації.

Раніше рекорд траси належав італійській Lamborghini Huracan LP 640−4 Performante.

Як повідомляв ONLINE.UA, навесні 2016 року в Монако було представлено перший в історії український електромобіль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?