Прокуратура Криму розслідує розв'язання Росією гібридної війни проти України
Категорія
Події
Дата публікації

Прокуратура Криму розслідує розв'язання Росією гібридної війни проти України

Прокуратура Криму розслідує розв'язання Росією гібридної війни проти України
Джерело:  online.ua

Прокуратура Криму за матеріалами СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом розв'язування посадовцями РФ та держорганів півострову гібридної війни проти України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

Читайте також: Росія активно мілітаризує анексований Крим - Парубій

"За матеріалами Служби безпеки України прокуратурою Автономної Республіки Крим відкрито кримінальне провадження за фактом розв’язування посадовцями РФ, службовими особами державних органів та органів місцевого самоврядування АР Крим гібридної війни проти України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що провадження було відкрите за статтею про планування, підготовку, розв'язування агресивної війни чи воєнного конфлікту, а також участь у змові, що спрямована на вчинення цих дій.

Читайте також: США допоможе Україні в гібридній війні проти Росії: стали відомі подробиці

Дане кримінальне провадження вважається безпрецедентним, оскільки інформаційна складова гібридної війни Росії проти України вперше отримає правову оцінку. Під час слідства особливу увагу приділять штучному формуванню, у тому числі через ЗМІ та Інтернет-ресурси, ненависті до народів України.

"Важливість цього процесу визначається тим, що агресія Росії принесла знедолення і змусила залишити місця проживання тисячі українських громадян, особливо це стосується кримських татар, які вдруге за шістдесят років фактично переживають геноцид з боку тоталітарного режиму, - зазначили в СБУ. - Агентство ООН у справах біженців оцінило кількість внутрішньо переселених осіб у десять тисяч, більшість з яких ‒ кримські татари, а третина ‒ діти".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Україна домоглася проведення в Радбезі ООН обговорення за формулою Арріі на тему "Гібридні війни як загроза міжнародному миру і безпеці".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?