Сенат Нідерландів підтримав Угоду про асоціацію України з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат Нідерландів підтримав Угоду про асоціацію України з ЄС

Сенат Нідерландів підтримав Угоду про асоціацію України з ЄС

Сенат Нідерландів ухвалив рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Офіса віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

"Сенат Нідерландів ратифікував угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Дякуємо нідерландським парламентарям за мудре і далекоглядне рішення, яке піде на користь обом державам і зміцнить Європу", - йдеться в заяві

У свою чергу, відомості про рішення Сенату підтвердив і кореспондент "Радіо Свобода" в Рікард Йозвяк у своєму Twitter – ухвала була підтримана 48 сенаторами, проти виступили 27.

Читайте також: Порошенко підписав указ щодо реалізації права українців на безвізові поїздки до ЄС

Для завершення процесу ратифікації Угода має бути ще ратифіковано урядом Нідерландів.

Раніше, 25 травня, Сенат Нідерландів провів дебати щодо ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС.

Нагадаємо, що Нідерланди є останньою країною, яка досі не ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС. Процес сповільнився через референдум 6 квітня, на якому більшість виборців виступили проти Асоціації. Після цього влада країни і ЄС погодили спеціальний додаток до угоди, яке розблокував ратифікацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Нідерланди заявили, що хочуть отримати від країн Євросоюзу гарантії, що Угода про асоціацію України і ЄС не буде містити додаткових зобов’язань фінансового характеру або безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?