У стенограмі на сайті Кремля відсутнє питання про Сущенка, яке проігнорував Путін на брифінгу з Макроном
Категорія
Світ
Дата публікації

У стенограмі на сайті Кремля відсутнє питання про Сущенка, яке проігнорував Путін на брифінгу з Макроном

У стенограмі на сайті Кремля відсутнє питання про Сущенка, яке проігнорував Путін на брифінгу з Макроном

Питання французького журналіста про українського колегу Романа Сущенка, яке було поставлене на прес-конференції президентів Росії та Франції Володимира Путіна та Еммануеля Макрона в Парижі, було не тільки проігноровано главою РФ, але й вирізано із офіційної стенограми.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Читайте також: 9-річний син Сущенка звернувся до Путіна: опубліковано листа

На відео на сайті Кремля на таймкоді 11:20 журналіст France Press серед іншого запитує про права людини в Росії і чи обговорювалося питання Романа Сущенка, якого перекладач назвав "російським" журналістом.

У стенограмі про це не вказано і питання викладено так: "Питання (як перекладено): Пане Путін, Ви в березні в Кремлі приймали кандидата від Національного фронту (Марін ле Пен) і, принаймні негласно, надали їй підтримку у президентській кампанії. Крім того, була ще "справа хакерів". Кажуть, що, може бути, вони були з Росії, вони намагалися втрутитися в хід виборчої кампанії у Франції. Хотів би у вас обох запитати: зараз ви стоїте на цій трибуні поруч один з одним, і у нас немає враження, що франко-російські відносини такі вже теплі. Хоч трошки тепліше вони стали в результаті цієї зустрічі? Ми зараз говоримо про клімат зустрічі, але стоїть також питання прав людини. Ви говорили про це?"

На це Макрон відповів: "Що стосується питання прав людини та інших, ми про це говорили. Так, ми згадували конкретні випадки цього, але ми не будемо публічно згадувати ці окремі випадки. Я не думаю, що це допоможе просуванню справ в цих питаннях. Принаймні, я дуже хочу, щоб ми змогли знайти рішення, яке б відповідало тим цінностям, яким ми прихильні. І я не поступлюся цим цінностям".

У свою чергу Путін проігнорував це питання про права людини.

Нагадаємо, Роман Сущенко, якого незаконно утримують в СІЗО у Москві через начебто шпигунську діяльність проти РФ, перед зустріччю Макрона з Путіним написав листа французькому президенту із надією, що він зможе вплинути на російського колегу відносно цієї справи.

Також дружина Сущенка звернулась до першої леді Франції Бріжит Макрон з проханням сприяти звільненню її чоловіка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?