У Міноборони планують призивати на службу жінок-офіцерів нарівні з чоловіками
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони планують призивати на службу жінок-офіцерів нарівні з чоловіками

Міністерство оборони України
У Міноборони планують призивати на службу жінок-офіцерів нарівні з чоловіками

Під час призову до армії офіцерів запасу з числа випускників військових кафедр українських вузів громадяни чоловічої та жіночої статі будуть залучатися на рівних умовах.

Про це заявив представник Генерального штабу генерал-лейтенант Артур Артеменко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони.

"Всі, чоловіки й жінки, будуть призиватися на рівних умовах. Хочу зазначити, що жінки довели свою спроможність виконувати завдання, в тому числі в районах проведення АТО, не гірше за чоловіків", – зауважив він.

За словами Артеменка, військові пишаються такими жінками, а тому вони "будуть також залучатися до служби визначеним порядком".

Читайте також: Україна не буде повертати Донбас військовим шляхом — Полторак

За даними Генштабу, станом на кінець травня 2017 року у Збройних силах України проходили службу понад 23 тисячі військовослужбовців-жінок, у тому числі 3,2 тисячі жінок-офіцерів.

Слід зазначити, що змінами до наказу Міністерства оборони України від 27.05.2014 № 337 визначено перелік військово-облікових спеціальностей і штатних посад, на які дозволяється призначати військовослужбовців-жінок.

Зокрема, вони можуть бути: стрільцями, снайперами, розвідниками, кулеметниками, гранатометниками, механіками-водіями, інструкторами з тактичної медицини, навідниками, зенітниками, техніками, командирами відділень, командирами бойових машин та виконувати інші завдання.

Як повідомляв ONLINE.UA, 30 травня 2017 року було підписано указ Міноборони про призов на військову службу офіцерів запасу, які отримали військову підготовку у військових навчальних закладах, але не служили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?