"Ви з Гоголем ще не розібралися": в МЗС РФ відповіли на слова Клімкіна про Пушкіна
Категорія
Світ
Дата публікації

"Ви з Гоголем ще не розібралися": в МЗС РФ відповіли на слова Клімкіна про Пушкіна

"Ви з Гоголем ще не розібралися": в МЗС РФ відповіли на слова Клімкіна про Пушкіна
Джерело:  online.ua

Після слів міністра зовнішніх справ України Павла Клімкіна, що він вважатиме російського поета Олександра Пушкіна українцем  в МЗС Росії заявили, що в Україні ще "не розібрались" з українським письменником, класиком російської літератури Миколою Гоголем.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook офіційного представника Міністерства зовнішніх справ Росії Марії Захарової.

Читайте також: У Порошенка відповіли на "присвоєння" Путіним Анни Ярославни

Нагадаємо, що раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що французько-російські відносини почалися з одруження дочки київського князя Ярослава мудрого Анни Ярославни із Генріхом I у 1051 році.

У відповідь на це Клімкін зазначив, що в такому разі буде вважати Пушкіна українським поетом, оскільки "Одеса і Крим неодноразово надихали його творчого генія".

"Павло, ви з Гоголем ще не розібралися. Куди Вам за Олександра Сергійовича хапатися. І виключно для Вашого розуміння: коли Крим надихав Пушкіна, Хрущов ще не народився", - заявила Марія Захарова.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків пояснив, що заявою про "руське" походження дочки київського князя Володимир Путін "намагався ввести в оману" президента Франції Еммануеля Макрона під час зустрічі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?