"Голландський народ обвели навколо пальців": МЗС Росії про ратифікацію Сенатом Нідерландів УА Україна-ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

"Голландський народ обвели навколо пальців": МЗС Росії про ратифікацію Сенатом Нідерландів УА Україна-ЄС

"Голландський народ обвели навколо пальців": МЗС Росії про ратифікацію Сенатом Нідерландів УА Україна-ЄС
Джерело:  mid.ru

В Росії після ратифікації в Сенаті Нідерландів Угоди про асоціацію України та Євросоюзу заявили, що "голландський народ обвели навколо пальця".

Про це йдеться у відповіді офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової на питання ЗМІ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства зовнішніх справ Росії.

Читайте також: "Кремль капостив нам на кожному кроці": Порошенко про підтримку Угоди про асоціацію України та ЄС в Сенаті Нідерландів

"Фактично, голландський народ, який сказав "ні" асоціації з Україною, обвели навколо пальця. Зробили це його власні лідери, в черговий раз взяли на озброєння відверто русофобську пропаганду, що, до речі, є прямим підтвердженням антиросійської суті Угоди про асоціацію Україна-ЄС, скільки б нас не запевняли в зворотному", - заявила Захарова.

"Що стосується київської влади, то ратифікація нещасливої угоди дасть їм ще якийсь час, щоб продовжувати годувати українців казками про "світле європейське майбутнє", набір яких став значно біднішими після прийнятого для забезпечення ратифікації юридично зобов'язуючого рішення 28 країн-членів ЄС", - додала вона.

"Нагадаю, що в ньому прямо сказано про те, що асоціація не надає Україні статус країни-кандидата в Євросоюз. Ця Угода не допускає гарантій безпеки, іншої військової допомоги і нових фінансових зобов'язань ЄС щодо Києва. У ньому також відсутні зобов'язання щодо забезпечення вільного пересування робочої сили, перш за все української. При цьому Київ продовжить ігнорувати стрімке перетворення України з промислово розвиненої держави в аграрно-сировинний придаток ЄС", - заявила представниця МЗС РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Петро Порошенко розповів, як Росія "капостила на кожному кроці" у спробі зупинити возз’єднання Європи та України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?