В НБУ зняли декілька обмежень на валютному ринку
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ зняли декілька обмежень на валютному ринку

В НБУ зняли декілька обмежень на валютному ринку
Джерело:  РБК Україна

У Національному банку прийняли рішення про зняття ряду обмежень на валютному ринку, про що раніше заявив виконувач обов'язків голови НБУ Яків Смолій.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.

Мова йде про скасування заборони на купівлю іноземної валюти за наявності у клієнта власних коштів на рахунках в сумі, що перевищують 100 тис. доларів в еквіваленті.

Читайте також: Гонтарева зробила важливий прогноз щодо валютного ринку України

Також знімаються обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторгових операцій. Раніше вони були обмежені сумою не більше 150 тис. гривень. Крім того, банкам дозволили проводити операції з обміну іноземної валюти без обмежень щодо групи Класифікатора іноземних валют та банківських металів як на міжбанківському, так і на міжнародному валютному ринку.

Стало відомо, що скасування обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за межі України для неторгових операцій набуває чинності 12 червня 2017 року.

Інші зміни вступають в силу з 31 травня 2017 року.

"У той же час, враховуючи необхідність подальшої підтримки стабільності валютного ринку України, Національний банк вирішив зберегти дію вимоги про обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті з-за кордону на користь юридичних осіб на рівні 50%", - додали у Нацбанку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що він має кілька кандидатів на посаду голови Національного банку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?