Київський метрополітен планує замінити жетони на одноразові квитки з QR-кодом
Категорія
Україна
Дата публікації

Київський метрополітен планує замінити жетони на одноразові квитки з QR-кодом

Київський метрополітен планує замінити жетони на одноразові квитки з QR-кодом

Заступник голови КМДА Микола Поровозник заявив, що після виведення з обігу жетонів КП "Київський метрополітен" має намір замінити їх на одноразові квитки з QR-кодом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське радіо.

"Працювати метро буде по одноразовому білету, який зараз працює у світі – це QR-код. Купив білет – погасив цей білет", - сказав Поровозник в ефірі радіо, проте дату, коли жетони повністю зникнуть з метро, він назвати не зміг.

"Думаю, до початку липня жетони повністю не виведемо. Через місяць ми запропонуємо кілька станцій, які зможуть працювати без жетонів. Тут запропонуємо саму технологічну систему проходження через QR-код", - зазначив чиновник.

Читайте також: "Тариф виживання": у київському метрополітені пояснили причини підвищення вартості проїзду

Він переконаний, що виведення жетона не позначиться на комфорті пасажирів.

"На сьогодні більше 80% пасажирів метро користуються пластиковою карткою, це дуже зручно. Нещодавно ми також презентували можливість покупки поїздок метро просто на банківську картку", - підсумував заступник мера Києва.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник голови КМДА Микола Поворозник підписав Меморандум про співпрацю щодо проекту будівництва четвертої лінії метро в Києві з китайським консорціумом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?