Мін'юст заарештував акції Газпрому в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мін'юст заарештував акції Газпрому в Україні

Мін'юст заарештував акції Газпрому в Україні
Джерело:  ТАРС

12 травня російський "Газпром" отримав від Міністерства юстиції України постанову про арешт акцій "Газтранзиту".

Про це йдеться в звіті газового холдингу за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ), повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також: Суд відхилив касаційну скаргу "Газпрому": російська компанія заплатить Україні $6,4 млрд штрафу

"12 травня 2017 ПАТ "Газпром" отримало через представництво ПАТ "Газпром" в м.Києві постанови Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України про відкриття виконавчого провадження на суму 189,125 млрд українських гривень, включаючи суму виконавчого збору 17,193 млрд гривень, і накладення арешту на належні ПАТ "Газпром" акції АТ "Газтранзит", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що було прийняте рішення нарахувати суму балансової вартості акції "Газтранзиту у вигляді зобов'язань.

Зазначається, що по 40,2% акцій "Газтранзиту" належить російському "Газпрому" та "Нафтогазу України". Ще 19,2% акцій належать турецькому "Турусгазу".

Нагадаємо, що у 2016 році Антимонопольний комітет України наклав на газпром штраф у 85,9 мільярдів гривень через зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу протягом 2009-2015 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, "Газпром" з цим рішенням не погодився, відмовився платити штраф та подав касаційну скаргу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?