Росіян попередили, що пенсії не будуть рости ще 20 років
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіян попередили, що пенсії не будуть рости ще 20 років

Росіян попередили, що пенсії не будуть рости ще 20 років
Джерело:  vedomosti.ru

Доходи громадян Росії повернуться до рівня 2013 року, у кращому разі, лише до 2022 року, а пенсії не будуть підвищуватися ще як мінімум 20 років.

Про це йдеться у макропрогнозі Міністерства економічного розвитку РФ до 2035 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ведомости".

За даними відомства, цільовий варіант макропрогнозу-2035, за яким економічне зростання Росії повинне досягнути середньосвітових темпів, закладений нульовий рівень зростання пенсій.

Російські економісти очікують, що вийти на такий рівень росту вдасться за рахунок підвищення продуктивності праці та збільшення числа працюючих громадян, у тому числі і за рахунок підвищення пенсійного віку - до 65 років для чоловіків і до 63 років для жінок.

Читайте також: Дві третини мешканців Росії почали економити на продуктах

Але навіть якщо вдасться досягти таких темпів підвищення темпів економічного зростання, доходи кожного п'ятого росіянина зменшаться.

Очікується також, що за 20 років пенсії збільшаться лише на 2,5%, а виплати по непрацездатності навіть у 2035 році залишаться на 4% нижчими, ніж були у 2013 році.

Варто зазначити, що середній розмір пенсій у Росії, за даними статистики, у лютому 2017 року складав 12893 рублі (5672 гривні).

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше соціологи з'ясували, що за останній рік дві третини росіян були змушені почати економити навіть на продуктах харчування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?