Кабмін звільнив медиків від обов'язкового відпрацювання після вишу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін звільнив медиків від обов'язкового відпрацювання після вишу

Кабмін звільнив медиків від обов'язкового відпрацювання після вишу
Джерело:  Укрінформ

Кабінет міністрів України остаточно звільнив студентів-медиків від обов'язкової роботи у бюджетних установах після випуску.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Обов’язкове працевлаштування для решти студентів було скасовано ще минулого року, однак саме працевлаштування студентів-медиків залишили у зв’язку з позицією профільних установ. Тепер й студенти-медики можуть розпоряджатися собою після випуску та реалізувати своє конституційне право на вільний вибір місця подальшої роботи", – сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Читайте також: Кабмін затвердив аудитором НАБУ українського юриста
Постанову ухвалено у зв’язку зі змінами у законодавстві, оскільки законом «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників» було скасовано норми щодо обов’язковості працевлаштування випускників вищих навчальних закладів.

Як відомо, раніше студенти, які навчалися за державним замовленням, повинні були відпрацювати три роки на тому підприємстві, куди їх направив навчальний заклад за розподілом. У випадку, якщо випускник не мав бажання працювати, йому надавалося право відшкодувати гроші за навчання.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів України подав на розгляд Верховної Ради законопроект, який передбачає легалізацію таємних слідчих ізоляторів СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?