У Раді хочуть ввести мовні квоти для друкованих ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді хочуть ввести мовні квоти для друкованих ЗМІ

У Раді хочуть ввести мовні квоти для друкованих ЗМІ
Джерело:  ЛІГА.net

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який передбачає введення мовних квот для друкованих ЗМІ, згідно з яким 50% тексту в них має бути українською мовою.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.

"Якщо говорити не про інтернет-ЗМІ, а про пресу, то у нас є законопроект, що передбачає 50% україномовного контенту для друкованих ЗМІ", - сказала голова комітету парламенту з питань інформаційної політики, нардеп від "Народного фронту" Вікторія Сюмар в інтерв'ю виданню.

Читайте також: "Чи всі зрозуміли, що закон підпишу?": Порошенко про мовні квоти на ТБ

Сюмар також розповіла, що вона - прихильник того, щоб держава пішла шляхом стимулювання, а не директив: щоб зробили для тих, хто дотримується цієї квоти, якісь податкові пільги або пільги із розповсюдження.

"Але тут ми ще будемо думати, як краще прописати, оскільки норми цього проекту переплітаються і з нормами мовних законів й нормами законопроектів від Кабміну, які зараз на розгляді в комітеті з питань інформполітики, які стосуються друкованих ЗМІ", - зазначила депутат.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 травня Верховна Рада ухвалила в другому читанні й в цілому законопроект №5313 про мовні квоти на телебаченні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?