У КМДА повідомили, що будівництво метро на Троєщину можуть розпочати вже наступного року
Категорія
Події
Дата публікації

У КМДА повідомили, що будівництво метро на Троєщину можуть розпочати вже наступного року

У КМДА повідомили, що будівництво метро на Троєщину можуть розпочати вже наступного року
Джерело:  YouTube

Заступник голови КМДА Микола Поровозник повідомив, що будівництво четвертої лінії метро на житловий масив Троєщина може розпочатися в 2018 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське радіо".

"Будівництво може тривати десь 48 місяців з сьогоднішніми технологіями. Якби все залежало від Києва, я б сказав, що ми, напевно, почнемо з наступного року. На сьогодні фахівці працюють над попереднім ТЕО, який дозволить більш-менш точно оцінити вартість і строки будівництва. Після цього має бути укладено міжурядову угоду, яка має бути ратифікована парламентом, і тоді можна буде говорити про початок фінансування і будівництва", - сказав Поровозник в ефірі "Громадське радіо".

Читайте також: "Тариф виживання": у київському метрополітені пояснили причини підвищення вартості проїзду

Заступник голови КМДА уточнив, що кошти на будівництво візьмуть у кредит на 20 років.

"Це буде міжурядова угоді мій Україною і Китаєм. Йдеться про пільговий кредит на 20 років і співфінансування 85% (китайський кредит) на 15% (кошти України)", - додав він.

Поворозник зазначив, що нова гілка метро на Троєщину матиме 14 станцій, три з яких будуть пересадочними.

"Ми говоримо зараз про дві черги будівництва, це від Троєщини до метро "Вокзальна" з 3 пересадочними станціями в районі станцій "Вокзальна", "Лук’янівська" і "Тараса Шевченка" і друга черга від "Вокзальної" до аеропорту Жулян", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник голови КМДА Микола Поворозник підписав Меморандум про співпрацю щодо проекту будівництва четвертої лінії метро в Києві з китайським консорціумом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?